Nieuw fondsenwervend concept voor Natuurmonumenten

Onderzoek ◊ Strategie ◊ Actie

Leden werven via TV-show

In samenwerking met Ivo Niehe Productiosn en de Tros opzetten van een grote ledenwerfcampagne. De campagne werd door Zest Marketing geïnitieerd. De campagne werd opgezet rond het TV-programma Una Voce Particulare. 

Particulare werd Naturale

Una Voce Particolare was opgezet als een concours voor opkomende zangtalenten op het gebied van opera, operette en musical. De kandidaten, die veelal amateurzangers waren, kwamen uit Nederland en België. Zij werden bij hun optreden begeleid door een professioneel symfonieorkest. De dirigent van dit orkest was Jan Stulen, die soms werd afgewisseld door gastdirigenten. De presentatie was in handen van Ernst Daniël Smid en de jury bestond uit ‘bekende namen’ uit de muziekwereld. 

Voor de gelegenheid werd het programma omgedoopt tot Una Voce Naturale. 

Aard van het programma en de resultaten

Er waren zes afleveringen (voorrondes) per seizoen en een finale. Per aflevering waren er vijf kandidaten, die uit een voorselectie zijn gekomen; daarvan werd er een gekozen voor de finale. Er werd ook een wildcard gegeven voor degene die op de tweede plaats (runner-up) eindigde. Van alle tweede plaatsen werd er uiteindelijk nog een gekozen die ook mee mocht doen in de “grande finale” in de strijd om de titel Una Voce Particolare van dat seizoen.
Tijdens de voorrondes was er ruim aandacht voor Natuurmonumenten in het programma. De finale van Una Voce Particolare was een grote avondvullende wervingscampagne voor Natuurmonumenten.

Tijdens deze avond werden er 15.000 nieuwe leden geworven.

Bekijk de video, een impressie